Wist u dat..?


Wist u dat…
artikel 185 van de Wegenverkeerswet betekent dat u als bestuurder van een motorvoertuig aansprakelijk bent voor de schade bij een aanrijding met een niet- motorvoertuig (voetgangers, fietsers, maar ook huizen, lantaarnpalen, bomen, wegmeubilair etc.) en dat schuld hierbij helemaal geen enkele rol speelt? Deze aansprakelijkheid is een vorm van risicoaansprakelijkheid. Alleen het bewijs van overmacht (lastig!) kan u bevrijden van deze aansprakelijkheid. En dat u als voetganger of fietser dus extra bescherming heeft door dit artikel?

Wist u dat…
als een beroep op overmacht wordt afgewezen, dat u alleen nog de mogelijkheid heeft om eigen schuld van de voetganger of fietser aan te tonen. Eigen schuld aanwezig is indien het verkeersongeval mede te wijten is aan het gedrag van de voetganger of fietser maar dat deze actie alleen mogelijk is als de persoon 14 jaar en ouder is? Maar dat de schadevergoeding in ieder geval altijd neerkomt op een 50%-regeling?

Wist u dat…
indien u op vakantie gaat, de module ‘geneeskundige kosten‘ erg belangrijk is als u buiten Europa op vakantie gaat? Maar dat tot Europa ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee worden gerekend? En dat de Europadekking ook geldt in Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus? En dat ook zeereizen tussen de genoemde gebieden onder de dekking vallen?

Wist u dat…
indien u op straat wordt beroofd van uw portemonnee of sieraden, dat uw inboedelverzekering deze schade dekt? Maar dat u dan wel aangifte moet doen bij de politie?

Wist u dat….
u ook aansprakelijk bent voor de schade die uw huisdier toebrengt aan derden? En dat deze schade gedekt wordt door uw aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren?

Wist u dat….
De meeste aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren schade veroorzaakt door klussen bij vrienden dekt?

Heeft u een vraag over een verzekering of een specifieke dekking?